Třídenní hra PLAMEN 27. - 29.5.2016

01.06.2016 18:33

V pátek 27.5. naši mladí hasiči vyrazili na víkendovou soutěž do Jílovic. Bylo krásné slunečné počasí a během chvíle byl postaven jídelní i spací stan. V sobotu od rána děti plnili disciplíny hasičské soutěže a neustále se zavlažovaly před sluníčkem. Následoval vydatný oběd a těsně před další soutěží to začalo. Cca o půl 4 začalo mírně poprchávat, do toho přišly kroupy, začal foukat silný vítr a zbytek uvidíte na videu.

Naštěstí naše děti byly pod přístřeškem hospody a čekaly na probýhající disciplínu Vodní útok CTIF. Tam kde jsme měli stany a veškeré vybavení se během chvíle stala silná řeka která brala veškeré vybavení, do toho padaly kroupy o velikosti cca 1,5 cm. Takže se dlouhou dobu nedalo být ani venku. 

Když kroupy ustaly, začala evakuace dětí do bezpečí školy v Českém Meziříčí odkud jsme si je posléze mohli vyzvednou. Z našeho sboru byla povolána i zásahová jednotka pro pomoc s odstraněním škod.

Sice jsme přišli o oba stany, elektroniku, dětské oblečení a nějaké to další vybavení, ale i tak se celá pohroma obešla bez větších úrazů.

Tímto bych chtěl poděkovat všem kteří jakkoliv pomohli.

Přidávám odkaz na fotky ze sboru Slatina nad Zdobnicí kde je i krátké video co se nám to vůbec valilo přes tábořiště

                                                                        Frydrych Lubomír

—————

Zpět